خواص ماهی سالمون
چه در مورد ماهی سالمون و چه سایر مواد غذایی، یکی از منابعی که میتوانید در فضای آنلاین برای خواص و منافع خوراکیها به آن مراجعه کنید سایت Healthline است. این سایت معمولاً ادعاها و توضیحات خود را با لینک دادن به تحقیقات علمی معتبر پشتیبانی میکند.
غنی از اسیدهای چرب امگا ۳
یک منبع خوب برای پروتئین
حاوی ویتامین B
منبع پتاسیم و سلنیوم
حاوی آنتی اکسیدان آستاکسانتین
احتمال کاهش بیماریهای قلبی و نیز احتمال کمک به کنترل وزن و سلامت مغز
تفاوت ماهی سالمون و ماهی قزل آلا چیست؟
همانطور که اشاره شد این دو ماهی از یک خانواده هستند. اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی است. با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و E محسوب میشود و نسبت به ماهیان دیگر امگا 3 و پروتئین بیشتری دارد، تقاضای نسبتاً زیادی برای آن وجود دارد. متاسفانه در حدی که برخی پرورش دهندگان ماهی قزل آلا، با تغییر سبد خوراک ماهی های غزل آلا در آخرین مراحل پرورش ، گوشت آن ها را رنگی میکنند تا بتوانند به جای ماهی سالمون ، گرانتر بفروشند.
ماهی سالمون سری باریک و نوکی تیزی دارد و در مقابل، ماهی قزلآلا دارای سری گرد و بدنی ضخیم است. ماهی قزلآلا میتواند به ۵۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر طول و وزن ۶ تا ۴۶ کیلوگرم برسد؛ اما قزلآلا میتواند به طول ۴۰ تا ۱۴۰ سانتیمتر و وزن ۱ تا ۲۷ کیلوگرم برسد.
روش تشخیص ماهی سالمون ( تفاوت ظاهری ماهی سالمون و قزل آلا )
دو مورد از مهمترین تفاوت های ماهی سالمون و قزل آلا این است که:
- نیمه پایین تن سالمون، بر خلاف قزل آلا خال ندارد.
- فک بالای ماهی سالمون، هرگز از چشمش بالاتر نمیرود. اما فک قزل آلا همیشه بالاتر از چشم آن است.تفاوت ماهی پرورشی و آزاد سالمون
- همه انواع ماهی سالمون با هم یکسان نیستند، هر نوع از آن ها چرخه زندگی متفاوتی داشته است، بسیاری از افراد درباره انواع خوشمزه این ماهی ها چیزی نمی دانند.
- ماهی آزاد سالمون صورتی رنگ است، در حالی که نوع وحشی ماهی سالمون رنگی تیره تر و مایل به نارنجی و قرمز دارد و همچنین دم زیبا و به شکل بادبزن دارد.
- ماهی های پرورش یافته چربی بیشتری در گوشت خود داشته و خطوط موجی سفید رنگی دارند، به طور کلی افرادی معتقدند اگر فیله هایی یکنواخت و از نظر رنگ کامل دیدید، در اکثر مواقع پرورش یافته هستند.
- ماهی های پرورش یافته دم کوچکی دارند.
آیا ماهی سالمون تیغ دارد؟
بله. ماهی سالمون تیغهای بسیار نازکی دارد که میتوانید آن را در تصویر زیر ببینید. البته تیغ در بسیاری از فیلههایی که در بازار وجود دارد، گرفته شده و به همین علت، ممکن است عدهای فکر کنند که سالمون تیغ ندارد.
ترکیبات ماهی سالمون و مزایای استفاده از آن
اساسی ترین خاصیتی که این ماهی شمال دارد و باعث شده تا آن را نسبت به دیگر ماهی و محصولات دریایی خاص کند، وجود ویتامین D به مقدار زیاد در آن است. ای ویتامین در مواد غذایی بسیار کمی یافت می شود و برای بدن بسیار ضروری است. به همین علت برای کشور ما که تقریباً همه ی افراد فقر ویتامین D دارند یک غذای عالی محسوب می شود.
ترکیباتی دیگر مانند انواع ویتامین های گروه ب و مواد و املاح معدنی مانند فسفر، ید، پتاسیم، سلنیم و … در این ماهی موجود است. اسید های چرب امگا 3 نیز یک منبع عالی برای تأمین چربی خوب برای بدن است که به مقدار زیادی در این ماهی وجود دارد.
مصرف ماهی سالمون و سلامت استخوان
این ماهی به علت وجود ویتامین های زیادی که دارد می تواند سلامت عمومی بدن را افزایش دهد. همچنین مقادیر زیاد ویتامین D در این ماهی باعث می شود تا اگر شما نمی توانید به صورت روزانه دریافت انرژی D مورد نیازتان را از خورشید بگیرید، نگرانی از بابت مشکلات استخوان در آینده نخواهید داشت.
خاصیت ضد افسردگی و ترمیم اعصاب در ماهی سالمون
علاوه بر این ویتامین D دارای خاصیت ضد افسردگی است و باعث می شود تا فرد نشاط بیشتری داشته باشد. منبع اصلی این ویتامین اشعه خورشید است و می توان به آفتاب گرفتن آن را تأمین کرد؛ اما شاید شما هم دقت کرده باشید هنگامی که به برای مدتی در خانه می مانید احساس کسالت و بی حوصلگی می کنید. از این رو با مصرف این ماهی در زمان هایی که وقت بیرون رفتن و آفتاب گرفتن ندارید می توانید نیاز بدن خود را از این ماهی شمال خوشمزه و پرخاصیت تأمین کنید. ماهی سالمون دارای امگا 3 و سلنیوم است که در ترمیم اعصاب و عملکرد بهتر مغز به خصوص در سنین بالا بسیار مؤثر است.
دیدگاه خود را بنویسید